Alles voor betere zorg

Video afspelen

Vacatures vakgebied

Op dit moment zijn er geen vacatures in dit specifieke vakgebied. Klik hier om een open sollicitatie te doen.
Alle vacatures

Doe de CZ Quick Scan

Career Coach

Rens van Oosterhout, manager Zorginkoop

Zelf onderhandelen met zorgverleners

Daarom kies ik voor CZ

"De gezondheidszorg is een dynamische wereld. En als wij vinden dat die wereld niet dynamisch genoeg is, dan zorgen wij wel voor de jus. Dus je moet hier wel tegen een beetje turbulentie kunnen." Hier wil Rens van Oosterhout, manager zorginkoop farmacie en curatieve GGZ, maar mee zeggen dat zijn werkgever slecht gesorteerd is in doorsnee negen-tot-vijf-functies. "Klopt, CZ is een heel innovatieve organisatie. Wij willen bewust inzetten op nieuwe ontwikkelingen en we hebben de ambitie om tot de top drie van de zorgverzekeraars in Nederland te blijven behoren." Zorginkoop is dan een van de kritische succesfactoren. "Als zorginkoper ben je toch de oren en ogen van CZ als het gaat om nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg. En dat is een heel gevarieerd terrein. Het ene moment zit je aan tafel bij een huisarts met een eigen praktijk, het andere moment is het de directeur van een groot ziekenhuis met 3000 medewerkers. Daarom hebben zorginkopers meestal een academische achtergrond, je moet wel weten hoe de gezondheidszorg in elkaar zit."

Veel tijd brengt hij door op kantoor. "Maar niet achter m'n bureau. Als zorginkoper heb je veel interactie, met collega's en met externe partijen." Het is werk waarin je veel van je kwaliteiten kunt laten zien, zegt hij. "Ja, en het is ook hard werken. Maar je krijgt er veel voor terug. Ook leuke projecten. Een van de leukste klussen die ik de afgelopen jaren heb gedaan, is het aan tafel brengen van een aantal partijen om de gezondheidszorg te verbeteren."

Vakgebied Zorginkoop

CZ garandeert verzekerden tijdige toegang tot betaalbare en kwalitatief goede zorg. Zorginkopers kopen die zorg in, ondersteund door economisch medewerkers.

Welke rol speel je?

De afdeling Zorginkoop is verantwoordelijk voor de selectie en het contracteren van zorgaanbieders. Daarbij geldt één belang: onze verzekerden moeten op de beste kwaliteit zorg kunnen rekenen. In een nauwe wisselwerking met de verzekerden breng je de kwaliteit van de ingekochte zorg verder omhoog.

Welke uitdagingen kun je verwachten?

CZ werkt met uiteenlopende zorgaanbieders, van een huisarts tot een groot ziekenhuis. Hoe maak je de prestaties van zulke uiteenlopende dienstverleners transparant en inzichtelijk? Welke criteria hanteer je bij de beoordeling? En hoe blijft de betaalbaarheid gewaarborgd? Op die vragen moet van het vakgebied Zorginkoop een objectief en deskundig antwoord komen.

Met welke actuele ontwikkelingen hebben we te maken?

De zorgvraag en het zorgaanbod veranderen continu. Die twee variabelen moeten in balans worden gebracht, met als rode draad in het proces het optimaliseren van de zorgkwaliteit met behoud van de efficiency.

Voor welke functies kun je terecht?

In het vakgebied Zorginkoop zijn er regelmatig vacatures voor onder andere zorginkoper, economisch medewerker en medisch adviseur. Klik hier voor onze actuele vacatures.

Welke opleidingsniveaus zijn welkom?

Als zorginkoper heb je als achtergrond wo bmg/gezondheidswetenschappen, als economisch medewerker heb je een hbo-studie in een economische richting gevolgd en een medisch adviseur heeft wo medicijnen gedaan.

Terug naar vakgebieden

Bekijk ook

Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Elle Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Sacco Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Corine Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Remco Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Marlous Lees meer