Alles voor betere zorg

Video afspelen

Vacatures vakgebied

Alle vacatures

Doe de CZ Quick Scan

Career Coach

Remco Oomen, medewerker Informatieanalyse,
systeemontwerp en beheer

Alle ICT-systemen zelf ontwikkelen

Daarom kies ik voor CZ

Hij begon als medewerker op de Verzekerdenadministratie. Tegenwoordig is Remco Oomen verantwoordelijk voor het ontwerp en het beheer van de informatiesystemen binnen CZ. Hij begint de dag thuis, in het gezelschap van kat Toos. "Binnen CZ heb je veel vrijheid. Natuurlijk is het met thuiswerken wel zo dat je bepaalde doelstellingen moet halen. Maar het voordeel van thuiswerken is dat je veel geconcentreerder bezig kunt zijn en je eigen werktijden kunt bepalen." Leuk werk. "Natuurlijk is verzekeren de core business van CZ. Maar als ICT'er moet je er wel voor zorgen dat systemen up and running zijn. Wat ik doe is het beoordelen van wensen en vragen van de businesskant: wat heeft dat voor effecten voor onze systemen? We werken met de nieuwste technologie en het leuke is dat je van begin tot eind bij een ontwikkeling betrokken bent."

Wat is CZ voor een werkgever? "Het is een grote organisatie, maar toch met oog voor het individu. De arbeidsomstandigheden zijn goed, je hebt de mogelijkheid via interne cursussen hogerop te komen. Zo ben ik zelf ook doorgegroeid." Als het aan Remco ligt, wil hij nog wel verder doorgroeien. "Als systeemontwerper grote projecten oppakken, dat lijkt me wel wat."

Vakgebied ICT

Voor een zorgverzekeraar is een goed werkende ICT van cruciaal belang. De divisie ICT is binnen CZ integraal verantwoordelijk voor de ICT, van informatieanalyse tot technisch applicatiebeheer, van de volledige infrastructuur tot onze twee datacenters.

Welke rol speel je?

Voor een zorgverzekeraar met bijna drie en een half miljoen verzekerden zijn gestroomlijnde werkprocessen van groot belang om de enorme hoeveelheden administratieve gegevens goed te verwerken. Binnen CZ werk je als specialist op alle ICT-vakgebieden samen met de business aan het ontwikkelen en onderhouden van applicaties. Of ben je medeverantwoordelijk voor het in de lucht houden van onze 24/7-infrastructuur.

Welke uitdagingen kun je verwachten?

Qua complexiteit is CZ geen doorsnee bedrijf. De actuele ontwikkelingen vereisen een ICT-omgeving die een vitale component is in het gehele bedrijfsproces. Bovendien gebruiken we ook geen doorsnee-systemen. We ontwikkelen onze eigen software en onze eigen infrastructuur, die ook in eigen beheer worden onderhouden.

Met welke actuele ontwikkelingen hebben we te maken?

De markt van CZ kent veel concurrentie. Ook overheden stellen regelmatig nieuwe eisen in wet- en regelgeving. Daarom moet de ICT-infrastructuur heel flexibel zijn, om de ‘time-to-market’ van producten kort te houden. Tegelijkertijd stellen we hoge eisen aan zaken als security, privacy en compliance.

Voor welke functies kun je terecht?

Bij ons kun je kiezen uit veel verschillende functies: van helpdeskmedewerker tot systeemontwikkelaar. Klik hier voor onze actuele vacatures.

Welke opleidingsniveaus zijn welkom?

Al vanaf mbo-niveau kun je instromen op de Helpdesk. Met een ICT-opleiding op hbo- of wo-niveau komen ook hogere functies binnen bereik.

Terug naar vakgebieden

Bekijk ook

Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Elle Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Sacco Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Corine Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Rens Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Sjef Lees meer