Alles voor betere zorg

Video afspelen

Vacatures vakgebied

Op dit moment zijn er geen vacatures in dit specifieke vakgebied. Klik hier om een open sollicitatie te doen.
Alle vacatures

Doe de CZ Quick Scan

Career Coach

Sacco Koole, verkoopmanager

CZ is méér dan zorgverzekeringen

Daarom kies ik voor CZ

“Een bedrijf is meer dan zorgverzekeringen. Een bedrijf moet het ook hebben van zijn mensen. Zakelijke klanten vragen tegenwoordig om andere producten. Je moet als verkoopmanager en accountmanager de vaardigheden hebben om de klantwens goed te analyseren en te vertalen.” In zijn rol bezoekt hij vanuit huis – “je bent in een functie als deze altijd op pad” – klanten. Bovendien stuurt hij het verkoopteam van negen accountmanagers aan, dat de 2.500 collectieve contracten in zijn distributiekanaal in de zakelijke markt beheert. Ook al ziet hij zijn directe collega's niet elke dag, het CZ-gevoel is er onmiskenbaar.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“CZ is een organisatie die  heel graag wil aansluiten bij de marktomstandigheden, maar zelf ook initiatief pakt om vanuit maatschappelijk verantwoorde positie mensen en producten goed neer te zetten. Dat spreekt mij aan. CZ is een bedrijf dat geen winst hoeft te maken. Wij zijn er om de zorg in Nederland, ook de bedrijfszorg, beter te maken. Mooi om daar mijn steentje aan bij te dragen.”

Vakgebied Commercieel

Een zorgverzekeraar als CZ is er veel aan gelegen klanten te werven én te behouden. Dan gaat het niet alleen om individueel verzekerden, maar ook om bedrijven die producten en verzekeringen afnemen: denk aan een collectief zorgverzekeringscontract. Bij CZ is de divisie Commerciële Zaken verantwoordelijk voor verkoop en productontwikkeling.

Welke rol speel je?

CZ heeft de ambitie de lat steeds hoger te leggen in dienstverlening. Van een productgedreven organisatie hebben we de afgelopen jaren met succes de omslag gemaakt naar een adviserende partner. Binnen Commerciële Zaken betekent dat continu de behoeften van klanten volgen en vertalen naar optimale oplossingen voor die klant. Daarbij houden we natuurlijk ook de ontwikkelingen in de markt en bij concurrenten in de gaten.

Welke uitdagingen kun je verwachten?

De daadwerkelijke kosten van zorggebruik laten zich maar moeilijk voorspellen. Dat kan van grote invloed zijn op het bedrijfsresultaat van onze producten en diensten. Daarom moeten we producten blijven toetsen aan de behoeften en het gebruiksgedrag van onze klanten en die producten waar nodig aanpassen. Bovendien kiezen we voor meerdere kanalen om producten te verkopen; via internet, via de telefoon, rechtstreeks via accountmanagers of indirect via assurantietussenpersonen. Die 'multichannel'-benadering vraagt een goede afstemming.

Met welke actuele ontwikkelingen hebben we te maken?

Door de verdere vergrijzing in Nederland en het steeds schaarser worden van arbeidskrachten speelt er veel op het gebied van bedrijfszorg en verzuimmanagement. Gezondheid en de vitaliteit van medewerkers krijgen steeds meer aandacht in gesprekken met werkgevers over ziektekostencontracten. Kernvraag van werkgevers daarbij is: hoe kan CZ een actieve bijdrage leveren aan het gezond krijgen en inzetbaar houden van onze medewerkers? Onze ambitie hierbij is om meer en meer als adviseur en regisseur op te treden. Dit vraagt van medewerkers in het vakgebied Commerciële Zaken een proactieve en inhoudelijke insteek.

Voor welke functies kun je terecht?

Onder meer als commercieel medewerker heb je aan CZ een interessante werkgever. Ook de functie van accountmanager (generiek en specialistisch) is regelmatig vacant. Klik hier voor onze actuele vacatures.

Welke opleidingsniveaus zijn welkom?

Je kunt hier al terecht met een relevante mbo-opleiding (voor de functie van commercieel medewerker), maar ook op hbo-niveau (bedrijfskundige of bedrijfseconomische richting) zijn er volop mogelijkheden: bijvoorbeeld in een directe verkoopfunctie als accountmanager voor financiële producten en diensten.

Terug naar vakgebieden

Bekijk ook

Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Elle Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Corine Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Remco Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Rens Lees meer
Beleef de dag...

Beleef de dag...

Bekijk een dag uit het werkzame leven van Sjef Lees meer